Hollywood Gülüşü

Ücretsiz Randevu Alın
5

“Hollywood gülüşü” nedir?

Ünlü tasarım gülüşüne kim hayır diyebilir? İzlenimleriniz özellikle gülüşünüz en kalıcı şeydir. Bugünlerde, kişiyi görünüşüyle ön plana çıkaran güzel bir gülüşe sahip olmak gülüş tasarımı ile mümkün hale geldi. Hollywood gülüşü ya da gülüş tasarımı tamamen gülüşünüzü güçlendirmek için yapılan br işlemdir. Adından da gördüğünüz üzere, Hollywood gülüşü en estetik gülüştür. Güzel ve çekici dişler, güvenli bir gülüş…ve dahası… Artık herkes her zaman istediği bu doğal ve mükemmel gülüş tasarımına sahip olabilir. Hollywood gülüşü son yıllarda dünya çapında trend olan bir estetik gülüş tasarımı türüdür. Gülüşünüzü değiştirmeyi düşünmekte yalnız değilsiniz; Victoria Beckham, Zac Efron, Kate Middleton ve Blake Lively gibi birçok ünlü insan da bunu tercih ediyor.

En gelişmiş teknoloji sayesinde, gülüşünüzü seçebilir ve değiştirebilirsiniz ve hatta işlemden önce onu deneyebilirsiniz. Sahip olacağınız gülüşü gösterecek olan ve onu tasarlayacak olan  çeşitli programlar vardır. Bu teknoloji ile sonuçları görebilir ve en ince ayrıntısına kadar gülüşünüzü tasarlayabilirsiniz.

Gülüş tasarımı ihtiyaçlarınıza göre seçilen kombine bir tedavidir. Geriye yalnızca bir adım kalıyor; mükemmel bir gülüş, gelişmiş çiğneme ve istediğiniz her şeyi yeme, güvenli bir konuşma ile özgüven kazanma.

Tedavi Sürecinin Özeti

Hollywood gülüşü için kim uygun bir adaydır?

Herkes mükemmel bir gülüş ister ama herkes iyi bir aday olabilir mi? Cevap ağzınızda ve ihtiyaçlarınızda saklıdır. Bazı hastaların dental implantlara, dental kaplamalara, dental kuronlara veya sadece beyazlatmaya ihtiyacı vardır. Neredeyse herkes bu gülüş tasarımı için uygun bir aday olabilir fakat adımlar ve gereklilikler çene ve dişlerinize göre değişebilir. Tüm süreç ve sınırlar hakkında dişçiniz tarafından görüşme esnasında bilgilendirileceksiniz. Aşağıda Hollywood gülüş dişlerine dahil olan olası tedavi adımlarını listeledik.

1. Beyazlatma

Daha parlak ve lekesiz dişlere sahip olmak istiyorsanız, sadece beyazlatma tedavilerini de düşünebilirsiniz. Dişlerinizin renk bozulması gidecek ve gıcır gıcır beyaz dişlere sahip olacaksınız. Doğrusu, bu aslında herkesin dileğidir!

2. Dental kaplamalar

Kaplamalar sağlıklı dişlere sahip olan, hizalanma problemi olmayan veya endişelenecek ufak sorunları olmayan hastalar için kullanılabilir. Arka dişlerin şekli gibi düzensizlikleri düzeltemez ama köprüler veya implantlar ile düzeltilebilir. Bazen hepsi bir araya gelebilir. Bugün çocuklarımız bile daha iyi hissetmek için daha iyi gülüşler istiyor, bu durumda her şeyi göz önünde bulundurmalıyız. Seramik kaplamalar kullanılabilir fakat diş, çene ve dişeti büyümesini ve gelişmesini etkileyebilecek ciddi bir işlemdir. Eğer genç hastamız veya hastaları daha fazla harcama yapmaya hazırsa, kompozit kaplamalar gibi geçici çözümle gitmenizi öneririz.

3. Dental kuronlar

Kuronlar hasarlı dişler için “kapak”olarak tanınır. Hasta eksik veya hasarlı dişlere ve hiza sorunu varsa kuron takılmalı. Diş kaplamalarının aksine, dişin sadece ön tarafını kaplamazlar, bir dişin etrafına yerleştirilirler. Bu kuronlar kaplamalarla mümkün olmayan köprüler şeklinde kaybedilen dişler için basit bir değiştirme sağlar. Hollywood gülüşü işlemi genellikle dental kuron tedavisini içerir. Çok sayıda dişlerini kaybetmiş, hasarlı şekilli veya ölü dişlere sahip olan hastalar kuron takabilir. Ayrıca hastalar eski kuronlarını yenileriyle değiştirme şansına sahiptir.

4. Dental implantlar

İmplant işlemi her hastaya yapılmaz. Ancak, bu gülüş tasarımının mükemmel olması için, kalan dişler çekilmeli. Bu durumda implant terapisi devreye girer. Estetik ve simetrik diş görünümü kazanmak amacıyla diş kaybının giderilmesi büyük önem taşır. Tüm bunların yanı sıra, diş çürümesi gibi durumlarda farklı tedaviler uygulanabilir. Muayeneden sonra, hasta hangi işlemlerin uygulanacağı hakkında detaylıca bilgilendirilir.  

Hollywood gülüşü için en iyi yer neresidir?

Ünlü gülüşü olarak da adlandırılan hollywood gülüşü dünya çapında büyüyen bir trenddir. Bu işlem diğer dental tedaviler gibi nitelikli doktorları ve uzman tıbbi ekibi gerektirir. İngiltere, Amerika veya Almanya gibi çok gelişmiş ülkelerde yaşayan insanlar dental turizm seçeneğini tercih eder. Dental turizmi seçmek hastalara Türkiye, Meksika, Polonya, Tayland ve Macaristan gibi gelişmekte olan ülkelerde daha düşük fiyatlarla eşit tedavi sağlar. Türkiye diş alanındaki başarısıyla son on yıldır yükseliyor. Deneyimli, enerjik, İngilizce konuşan ve arkadaş canlısı tıbbi ekip, uluslararası lisanslı klinikler ve hastaneler, üst düzey teknoloji en büyük artılardır. Ayrıca, en iyi ve en popüler klinikler bile üstün kaliteli hizmetlerle uygun fiyatlar sunarlar. CEREC ve CAD/CAM hastalara daha iyi hizmet vermek için kullanılan son model bilgisayar destekli teknoloji cihaz türleridir. Bu sistemler örenğin diş kaplamaları ve kuronlar için daha iyi sonuçlara olanak sağlar.

dentist implant

Hollywood gülüşü için adımlar nelerdir?

Hollywood gülüşü yaptırmaya karar verdiğinizde, “Hollywood gülüşü işlemi nedir?” sorusunu açıklamak için 3 adım vardır.

1. Medikal konsültasyon

İlk medikal konsültasyonunuzda dişçinizle tanışacaksınız ve beklentilerinizi ve hayallerinizdeki gülüşü anlatacaksınız. Medikal öykü ve mevcut durum bu konsültasyonda tartışılacak. Ayrıca, tercih ettiğiniz yeni dişlerinizi şekil, renk ve uzunluk açısından açıklayacaksınız. Hastanın ağzının fotoğrafı çekilecek ve ön çalışma ve geçici kaplamalar için kullanılacak.

2. Gülüş tasarımı önizlemesi ve uygulama

Dental GPS gibi programlar yeni gülüşünüzü ve dişlerinizi denemenizi sağlar, eğer memnunsanız dental plan devam edecektir. Bu son model teknoloji sayesinde, “gördüğünüz şeye sahip olacağınızdan” emin olabilirsiniz. Daha sonra, dişçiniz ağzınızın bir modelini hazırlamaya, özellikle geçici kaplamalarınız için dişlerinizi hazırlamaya başlayacak ve materyale karar verecektir. Model hazırlanması için dış laboratuvara gönderilecektir. Durumunuza göre lokal anestezi düşünülebilir.

3. Kalıcı yerleştirme

Bu son ziyarette kalıcı kaplamalara sahip olacaksınız. Öncelikle onları mükemmel bir şekilde uyması için deneyeceksiniz, dişçiniz dişlerinizi temizleyecek ve cilalayacak. Kaplamanın dişlerinize yapıştığından emin olacak. En sonunda, dişçiniz son görünüşünüzü kontrol edecek ve ısırmanızı değerlendirecek. Şimdi ünlü gülüşünüzün tadını çıkarma vakti!

smile makeover before after

Hollywood gülüşü ne kadara mal olur?

Hollywood gülüşü işleminin fiyatı tedavi adımlarına ( dental implant, kaplamalar, kuronlar ve beyazlatma) ve ülkeye göre değişir. Ülke başına Hollywood gülüşünün maliyeti ABD doları cinsinden net bir şekilde tabloda verilmiştir.

Ülke

Ortalama Fiyatlar

Avustralya

$ 18.300

Kanada

$ 27.300

Amerika

$ 21.500

Meksika

$ 10.330

Türkiye

$ 9.200

İngiltere

$ 18.600

Macaristan

$ 10.300

Tayland

$ 8.250

Hindistan

$ 8.750

 Tabloda gördüğünüz üzere, Hollywood gülüşünün Türkiye’de ne kadara mal olduğunu görebilirsiniz. Daha düşük fiyatlarla eşit bir tedavi almanın asıl sebebi döviz kuru ve yaşam maliyetleridir. Türkiye sizi her zaman son teknolojisi ve uzman tıbbi ekibi ile rekabetçi fiyatlarla karşılar.

Riskler nelerdir?

  • Artmış diş hassasiyeti: Çok sıcak veya soğuk şeyler yediğinizde veya içtiğinizde, bu o bölgede rahatsızlığa neden olabilir. Kısa bir süre ne yediğinize dikkat ederseniz, hiçbir problem olmaz.
  • Diş renginin bozulması: günlük ağız hijyeninizi sürdürmek önemlidir, sarı ve lekeli diş sorunu olmayacaktır.   
  • Dişetlerinin çekilmesi: Hastaların yaşına göre  tedavi edilen alan yiyecek, içecek veya diş fırçası dokunuşuyla zarar görebilir. Fakat bu alanlar herhangi bir ameliyat olmadan bile buna eğimlidir.
  • Tat alma hissinin kaybı: Tat alma hissi yaşlı insanlarda yaşa bağlı olarak kaybolabilir, fakat tüm diş tedavileri de doğal olarak etkilidir.

Tedavi ne kadar sürer?

Hollywood gülüşü yapma planı hastadan hastaya değişir. Tedavi ve adımlarının kapsamına göre, tedavi süreniz bir veya daha fazla ziyareti kapsayabilir. Tedavi planınız hakkında bilgilendirileceksiniz. Aşağıda size daha net bir görüntü vermek için bazı örnekler var.

  • Beyazlatma: genellikle tek bir ziyarette bir saat.
  • Porselen kaplamalar: genellikle iki veya üç ziyaret.
  • Diş yapıştırma: tek bir ziyarette iki veya üç adım.
  • Lumineers: genellikle iki veya üç ziyaret.
  • Dental implantlar: genellikle iki veya üç ziyaret

İyileşme ve dinlenme süresi ne kadar uzundur?

Bu diğer diş tedavileriyle neredeyse aynıdır. Fakat iyileşme süresi ameliyata ve hastanın genel sağlık durumuna bağlıdır. Örneğin, eğer dental kaplamalara ihtiyacınız varsa ve bu ameliyatı olduysanız, dental implant ameliyatı ile karşılaştırıldığında iyileşme süresi kısa olacaktır. Çünkü implant tedavileri daha karmaşıktır ve iyileşmek için daha fazla zaman gerekir, bu yüzden iyileşme süresi daha uzundur. Buna ek olarak, uygun bir beslenme diyeti ve düzenli kontroller sağlığınızı arttırır ve iyileşme sürenizi kısaltır. Yaklaşık olarak, klasik diş tedavisinden daha fazlası olmadığı için ünlü gülüşü ile ilgili dinlenme süresi yoktur.

Hollywood gülüşü istatistikleri nedir?

Türkiye’nin dental turizminin büyümesi, iyi eğitimli ve arkadaş canlısı tıbbi ekip, son model teknoloji cihazları ve hastanelere sahip olduğunu göz önünde bulundurursak hiç de şaşırtıcı değildir. Çok gelişmiş ülkelerde, yaşam maliyeti daha yüksektir ve bu yüzden tedavi maliyetleri de dolaylı olarak daha yüksektir. Türkiye’de Hollywood gülüşü, Türk lirası ile dolar/euro arasındaki döviz kurundan dolayı İngiltere, Amerika ve Kanada gibi ülkelerle karşılaştırıldığında daha düşüktür. %70’e varan tasarruf sağlayarak aynı tedaviyi yaptırma ve bu güzel ülkeyi ziyaret etme şansına sahipsiniz. Türkiye 2019 yılında %370 artışla bir milyondan fazla hastayı ağırlamıştır ve bu sayı günden güne artmaktadır.

SIK SORULAN SORULAR

Hollywood gülüşü bir tür kozmetik cerrahisidir ve hayalinizdeki gülüşe bağlıdır. Diş tedavisi planı dişlerinize, çenenize ve dişetinize göre değişebilir. Olası operasyonlar şu şekilde sıralanabilir: diş beyazlatma, dental implantlar, dental kaplamalar, dental kuronlar.

Genellikle, hastaların çoğu işlem öncesinde ve sonrasında herhagi bir acı olmadığını belirtir. Çok nadir durumlarda hastalar çok ufak bir rahatsızlık hissedebilir.

Hollywood gülüşünün süresi geçirdiğiniz ameliyatlarınıza bağlıdır. Fakat mevcut teknoloji sayesinde yaklaşık 10-15 yıl veya neredeyse yirmi yıl hastalar tedaviyi yenileme ihtiyacı duymazlar.

Hollywood gülüşü dişleri ağzınızın özelliklerine ve dişlerinizin hizasına bağlıdır. Dişlerinizin uzunluğunu, genişliğini, rengini veya şeklini mükemmel bir gülüş için değiştirebilirsiniz.

Elbette ki ünlü gülüşüne sahip olabilirsiniz, dileyen herkes buna sahip olabilir. Bu kozmetik dişçilik kendinizi daha iyi hissetmeniz için vardır.

Türkiye’de Hollywood gülüşünün toplam maliyeti $5.000 ila $9.500 oranında olacaktır. Mükemmel gülüşünüz için bu tedavi planının fiyatı dental planınıza göre değişebilir.

Kesinlike evet! Herkes daha iyi ve samimi bir gülüşü hak eder. Bu kendiniz için yapacağınız bir hediyedir.