All On 4

Ücretsiz Randevu Alın
4

All-on-4 tedavisi nedir?

Eksik dişler, dişlerin görünümünü olumsuz etkilediği için özgüveninizi azaltabilir. All-on-4 implant tekniği sayesinde, ileri cerrahi işleme gerek kalmadan, arka bölgelerde kemik erimesine sahip hastalarda belli bir açıya yerleştirilen implantlar kullanılarak, sabit protez yapmak mümkündür. All-on-4 tekniği, arka bölgelerdeki tüm dişlerini kaybetmiş, tüm dişlerinin çekilmesi gereken ve çene kemiğine sahip olmayan hastalar için önerilir. Geleneksel implant tedavilerinde, üst çenedeki pozisyonlar için 6 ila 8 arasında implant kullanılırken, all-on-4 tekniği ile yalnızca 4 implant yeterlidir. Arka bölge implantları belli bir köşeye dik olarak yerleştirilir, böylece kemik erimesine sahip hastalar kemik greftine ihtiyaç duymaz.

Tedavi Sürecinin Özeti

All-on-4 tedavisi için ideal aday kimdir?

All-on-4 dental implant tedavisi metodu şu kişiler için uygundur;

  • Eksik dişlere sahip olanlar,
  • Hasarlı dişlere sahip olanlar,
  • Dental implant tedavisini engelleyecek bir hastalığa sahip olmayanlar,
  • Yeterli kemik yoğunluğuna sahip olmayanlar,
  • Kemik grefti işlemine uygun olmayanlar.

All-on-4 tedavisi için en iyi yer neresidir?

Konu diş sağlığına gelince, tedavileriniz için genellikle en iyi seçeneği seçmelisiniz. Dünyanın neresine giderseniz, işlem hemen hemen aynı olsa bile, bazı faktörler tedavi maliyetini etkileyebilir. Yüksek maliyetler ve sigorta dışı olması nedeniyle, İngiltere, Amerika ve Almanya gibi çok gelişmiş ülkelerde yaşayan hastalar diş tedavileri için sıklıkla yurtdışına gitmeyi tercih ediyor. Özellikle dental turizme dayanan, yükselişte olan ve sayısız avantaja sahip olan all-on-4 dental implant için. Dental implantın artılarına ve eksilerine gelecek olursak, dikkate alınacak birçok detay vardır. İşte all-on-4 tedavisi için yurtdışına gitmenin avantajlarından birkaç tanesi.

Uygun fiyatlar

Diş tedavileri masraflarının ülkeye göre değişebileceği bilinmektedir. Yüksek yaşam standardı tıbbi tedaviler için daha pahalı ücretlere sebep olur. Özellikle Türkiye, Kosta Rika, Meksika ve Macaristan gibi ülkelerle karşılaştırıldığında, all-on-4 bu ülkelerde daha pahalıya mal olur.  Türkiye doğası ve tarihi güzellikleri ile gidilmesi gereken yerlerdendir. Hastaların çoğu tıbbi süreçlerini ömür boyu süren bir deneyim sürecine dönüştürmeyi seçiyor. Son istatistiklere göre, all-on-4 implantının maliyeti hastanın seçimini etkileyebiliyor ve aynı tedavi işlemlerini daha düşük maliyete ve turistik yerlerde yaptırabileceklerinden dolayı yurtdışına gitme eğilimindedirler.

Yüksek kalite dişçiler ve klinikler

Gelişmekte olan ülkelerdeki düşük fiyatlar tedavi kalitesi için cezbedici olabilir fakat bu tamamen döviz kuruna bağlıdır. Türkiye’de, yüksek kalite tıbbi ekip, İngilizce konuşmacı ve uzman klinik ekibinden en iyi seçeneği alabilirsiniz. Son teknolojiyle uyumlu cihazlar ve iyi eğitimli dişçiler dilediğiniz gibi tıbbi tedavi almanızı sağlar.

All-on-4 için adımlar nelerdir?

All-on-4 implant sürecinize başlamaya karar verdiğinizde, takip edeceğiniz 3 klasik adım vardır.

1. İlk görüşme ve tedavi planı

Eğer tedavinize yurtdışında başlamaya karar verdiyseniz, ilk olarak dişçiniz ile iletişim kurmanız gerekir ve çenenizin tomografisi, fotoğrafları ve implant yerinizi göstermeniz gerekir. Dişçiniz size genel sağlık durumunuzu, medikal öykünüzü ve şikâyetlerinizi soracak. Tüm bu değerlendirmelerden sonra, dişçiniz tedaviye uygun olup olmadığınız hakkında sizi bilgilendirecek. Eğer iyi bir aday iseniz, dental planınızı oluşturmaya hazırsınız. All-on-4’da tedaviden ve geçici protezler hazırlanmadan önce hastadan ölçümler alınır.

2.Anestezi ve diş çekimi

İmplantasyondan önce uyuşuk alana lokal anestezi verilecek, dişçiniz ağzınızı enfekte hücrelerden ve bakterilerden temizleyecektir. Ayrıca hastaya bağlı olarak, çekilecek dişler olabilir, bu aynı operasyon seansında yapılabilir. Daha sonra, dişçiniz herhangi bir diş kalıntısını yok etmek için tüm ağzınızı tekrar temizleyecektir.

3. All-on-4 implantasyonu

Belirlenen implantasyon alanlarında, çenenizin önüne ve arkasına 2 delik açılacak ve implantlar 30-45 derece arasında belli bir açıya yerleştirilecektir. Delikler eriyen iplikler ile dikilecektir. 2 ay sonra dişetleriniz tamamen iyileştiğinde, kuronlar ve yerleştirilen dayanaklar için dişçinizi tekrar ziyaret edeceksiniz. 

all on 4 1 1

Kemik grefti nedir ve ihtiyacınız var mıdır?

Herhangi bir nedenle diş kaybı yaşadığınızda, çene kemiğinin kökünü taşıyan çene kemiği kısmı kullanılmadığı için zamanla güçsüzleşir. Kemik grefti yöntemi, sıklıkla implant uygulamasının karar aşamasında oluşan ve problemlere neden olan bu kemik erimesini önlemek için uygulanır.

All-on-4 tedavisi için hangi materyaller kullanılır ve en iyi seçenek nasıl seçilir?

Konu uygun metaryeli seçmeye geldiğinde, dişçinizle tartışmanız ve karar vermeniz gerekir. Ancak dünya çapında bilinen bir markayı seçmenin işlem sonrasındaki sürecinizi kolaylaştıracağı da bir gerçektir. Kaliteli bir müşteri hizmetiyle, daha iyi ve kolay çözümlere ulaşabilirsiniz. 

All-on-4 dental implantlarını da içeren dental implant tedavisinde kullanılan 2 farklı materyal vardır: titanyum ve zirkonyum. Titanyum bazlı implantlar 50lerden beri kullanılır ve özellikleri iyi bilinmektedir. Yıllar geçtikçe titanyum implantlar düşük maliyetleri, biyouyumlu olmaları ve dayanıklılıkları ile etkisizliğini göstermiştir. Zirkonyum implantlar titanyum implantlara kıyasla yeni ortaya çıkmıştır. Ancak 90lardan beri yer edindiler ve hala artılarını daha fazla göstermeleri gerekmektedir.

Bu türlerin yanı sıra, implantların kalitesi de tüm tedavi öncesi ve sonrasındaki sürecinizi etkileyebilir. Patentli ve dünyaca ünlü şirketler sayesinde, güvenilir ve kullanımı kolay implantlar üretilmiştir. Kaliteyi, seçeneği ve tedavi sonrası bakım hizmetlerini göz önünde bulunduracak olursak, implant üretimine önderlik eden 3 şirket vardır: Straumann, Nobel Biocare ve Astra.

  • Strauman dünyaca ünlü bir İsviçre implant markası olup, SLActive yüzey implant uygulamaları ve ilgili diğer patentleri ile büyük geçerlilik göstermiştir.
  • Nobel Biocare bir İsveç implant markası olup, pazar alanında global bir liderdir. Nobel Biocare implant çeşitliliği sunar fakat özellikle dişleri olmayan hastalar için all-on-4 tedavisinde başarılı bir geçmişe sahiptir.
  • Astra da bir İsveç markasıdır ve geçiş platformuna yapılan implantlar için tercih edilir.
implant materials

All-On-4 Fiyatları

Dental planınıza karar verirken, ilk sorulardan biri all-on-4 dental implantların ne kadara mal olacağıdır. Maliyet, yaşam maliyeti nedeniyle ülkeler arasında çoğunlukla değişebilir. Aşağıda farklı destinasyonlar için Euro türünden bir tablo görebilirsiniz.

ÜlkeOrtalama Fiyatlaar (Euros)
İngiltere€ 31.800
Almanya€ 20.000
Amerika€ 22.800
Türkiye€ 10.000
Macaristan€ 12.500
Tayland€ 14.500

Destinasyon tablosunda gördüğünüz üzere, İngiltere, Amerika ve Almanya gibi çok gelişmiş ülkelerde tedavi fiyatının çok yüksek olması şaşırtıcı değildir. Türkiye’de all-on-four dental implantları, uygun fiyatların yanı sıra size muhteşem güzellikleri ve ünlü misafirperverliği ile eşit bir tedavi sunar. Son teknolojisi, yüksek başarı oranları, iyi eğitimli dental ekibi ve dostane ortamı ile sizleri karşılar.

İlk medikal görüşmeden ne beklenir?

İlk görüşmede dental planınızla ilgili aklınızdaki her şeyi sorabilme fırsatınız vardır. Dişçiniz ve siz birbirinize sorular soracaksınız. Dişçi medikal öykünüz, sigara gibi günlük alışkanlıklarınız ve beklentilerinizi soracak. İşte sorabileceğiniz bazı sorular. 

  • Dişçinizin özellikle all-on-4 tedavisindeki deneyimi.
  • Ne tür materyallerin kullanılacağı ve hangi markanın seçileceği
  • Dişçinin diğer hastaların all-on-four öncesi ve sonrasına ait fotoğraflarına sahip olup olmadığı.
  • All-on-four implantlarının çıkarılıp çıkarılmayacağı.

Olası riskler nelerdir?

All-on-four dental implant tedavisi normal dental implant tedavisine çok benzerdir ve en güvenli operasyonlardan biridir. Yaklaşık olarak, %95 civarında bir başarı oranına sahiptir. Fakat yine de hatırlamamız gereken küçük riskler vardır:

  • İmplantasyon alanında enfeksiyon,
  • Ağrı ve aşırı kanama,
  • İmplant başarısızlığı,
  • Sinir hasarı,
  • Anestezi ile ilgili riskler (çok nadir).

Kendinizi all-on-4 tedavisine nasıl hazırlamalısınız?

All-on-four tedavi süreci dental implant tedavisi ile tamamen aynıdır, temel hazırlıklar dışında ekstra bir hazırlık yapmanıza gerek yoktur.

  • Dişlerinizi düzenli fırçaladığınızdan emin olun ve antimikrobiyal gargara ile ağzınızı çalkalayarak mikropları uzaklaştırın.
  • Dişçiniz ameliyattan önce size herhangi bir ilaç verirse ihmal etmemeye çalışın.
  • Ameliyattan sonraki gün ve hafta yeniden planlama yapın. İlk üç gün günlük yaşamınızdan geride kalabilirsiniz fakat evde kalıp dinlenmek en iyisidir.
  • Uzmanlar sizin için ayarlama yapmadıysa, ameliyat sonrası otelinize ulaşımınızı planlayın.
  • Daha iyi bir iyileşme süreci için ameliyattan sonra en az 2 hafta boyunca sigara içmeyi bırakın.

Tedavi ne kadar sürer?

All-on-4 tedavisi ayrıca “1-günde-dişler” tedavisi olarak da adlandırılır; bu yüzden yaklaşık 2.5 saatte yapılabilir. Fakat bu hızlı tedavilerin uzunluğu bazı nedenlerden dolayı hastadan hastaya değişebilir. Dişler takma olup olmadığı, hastaların genel durumu ve ziyaret süreleri tedavi uzunluğunu etkileyebilir. Daha detaylı ve kesin bilgi için, görüşme esnasında dişçinize sormanız gerekir.

İyileşme süresi ne kadardır ve herhangi bir aksama süresi var mıdır?

Tüm hastalarımız tektir ve bu nedenle tedavi sonrası süreçleri bazı önemli faktörlerden etkilenir ve değişir. Genellikle tamamen iyileşmek için 5-7 gün yeterlidir. Tekrar çalışabilmek için ise 2-3 gün yeterlidir. Buna ek olarak, all-on-4 tedavisinden sonra, genellikle bir aksama olmaz. İmplantlar hala yeni ve ışıl ışıldır, dikkatli olunması gerekir. Hastaların genel sağlık durumları iyileşmeyi etkilese bile, iyileşme süresi ile ilgili bilmeniz gereken temel şeyler vardır. İlk ve en önemli şey herhangi bir bakteri enfeksiyonundan korunmak için ağız hijyeninizi sürdürmeniz gerektiğidir. Sağlıklı ve yumuşak şeyler yemelisiniz ve içecek içerken pipet kullanmamalısınız. Aynı şekilde, sigara içmeyi bırakmalısınız veya en azından 2-3 haftalığına bırakmak yardımcı olabilir. Son olarak, en sonuncu ve en önemli faktör düzenli kontrollerdir. Dişçinizle her zaman iletişim halinde olmanız gerekir.

All-on-4 tedavisinin yan etkileri nelerdir?

All-on-4 tedavisi esasen bir dental implant sürecisir ve en güvenli ameliyatlardan biridir. Bugün başarı oranı %95 civarında olsa bile, dental implant tedavilerinde bazı geçici problemler olabilir. Bu problemler genellikle normaldir, fakat farkında olmak ve düzeltmek daha iyidir. İşte örnek olarak verilen bazı problemler.

  1. İmplantasyondan sonra rahatsız hissetmek. Bu problem dişçinizin reçete edeceği bir ilaçla kolayca düzelebilir.
  2. Kanama çoğunlukla yaygın bir yan etki değildir fakat 1 veya 2 gün kanama olabilir. Eğer kanama 2 günden fazla sürerse, dişçinizle iletişim kurun.
  3. Dişeti etrafındaki şişlik olağan bir yan etkidir. Buz torbası kullanmak iyileşmenize yardımcı olabilir.
  4. Morarma da implant tedavileri sonrasında çok görülen yan etkilerden biridir. Ancak endişelenmemelisiniz, morarma günden güne azalacaktır.

Bu yan etkiler popülerdir ve endişelenmenize gerek yoktur. Eğer enfeksiyon sinir hasarı, ameliyattan sonra implant yerinden gelen kötü koku gibi nadir yan etkiler var ise, detayları hemen dişçiniz ile paylaşmanız gerekir.

Diş turizmde istatistikler nelerdir?

Bugünlerde, dental turizmin popülaritesi artıyor. İstatistikler Türkiye’nin 2019’da bir milyondan fazla hastayla medikal turizmde ilk 10 destinasyon arasında yer aldığını gösteriyor. Türkiye hastalara tedavileri için çok fazla şey sunuyor. Örneğin: iyi eğitimli ve turist dostu dental ekip, uluslararası akredite klinikler ve son model tıbbi teknoloji, Avrupa ve Amerika’dan kolay ulaşım, tedavi için çok kısa bekleme süresi. Fakat en önemli faktör rekabetçi fiyatlardır. Türkiye çok gelişmiş ülkelerle eşit tedavi stratejilerine sahiptir; ancak daha düşük fiyatlarla. Bu fark yaşam maliyeti ve Türk lirası ve euro/dolar arasındaki döviz kuru oranından kaynaklanır. Türkiye ayrıca muhteşem sahil şehirleri ve doğal güzellikleri ile çok turistik bir yerdir. Hastalar genellikle diş tedavilerini rahatlatıcı bir tatille birleştirmeyi seçiyor.

Alternatif tedaviler nelerdir?

  • Geleneksel dental implantlar: all-on-4 tedavisi genellikle birçok dişini kaybetmiş veya hiç dişi olmayan hastalar tarafından tercih edilir. Bu durumda, geleneksel implant ameliyatıyla yeni dişlere sahip olmak için 10 dental implanta ihtiyaç duyar. Fakat all-on-4 tedavisi ile ameliyat her çene için yalnızca 4 implant ile tamamlanabilir. İmplant sayılarını düşürmek iyileşme sürenizin ve diğer yan etkilerin azaltmasını sağlar. İlk görüşmeye gittiğinizde, dişçiniz sizi detaylı bir şekilde bilgilendirecektir.
  • All-on-6: all-on-4 and all-on-6 işlemleri birbirine benzer ve neredeyse yakın sonuçlar verirler. En görünür ve net fark kullanılan implant sayısıdır. Bazı dişçiler all-on-6 tedavisini seçmenin yeni dişleri ve dental kemeri daha çok destekleyeceğini düşünür. Ayrıca, bu tedaviler güçlü bir temel sağlanarak daha uzun süre kullanılabilir. İmplant sayılarını artırmak çene kemiğinin gücüne ve sabitliğine yardımcı olur. Ancak, bazı dişçiler fazla implant kullanmanın gereksiz olduğunu ve iyileşme süresini etkileyeceğini düşünür.

SIK SORULAN SORULAR

All-on-4 tekniği tamamen dişsiz hastalarda belli açılara yerleştirilen 4 adet dental implant üzerine aynı günde dental protezin sabitlenmesini sağlayan bir işlemdir.

Tedavi sonrası doğru bakıma ve günlük alışkanlıklara göre, 10-20 yıl vyea daha fazla dayanır.

All-on-4 dental implantlar ağzınızda konforlu ve güvenlidir. Rahatsızlık hissi olmadan kendi doğal dişleriniz gibi hissedersiniz. Genellikle, hastalar bu tedaviden şikâyet etmez.

Alla-on-4 tedavisinin acılı bir tedavi olduğuna dair yanlış bir bilgi var. Doğru olan bilgi: birkaç gün hafif bir ağrı hissedebilirsiniz fakat rahatsızlık diğer dental implantlarla neredeyse aynıdır. Ağrı ve rahatsızlık yazılacak olan ilaçlarla kolayca tedavi edilebilir.

Dental protezler doğal dişleri taklit eder ve implant uygulaması ile kemik erimesi önlenir, çene kemiği korunabilir ve erimesi önlenebilir.

Kesinlikle evet! All-on-4 implant tedavisi kalıcı ve doğal görünümlü dişler sağlar. Diğer insanlar sadece siz söylerseniz implantlarınızı fark edecektir.

All-on-4 sonrasında, iyileşme hızını ve enfeksiyonu önlemek için uygun beslenme planını sürdürmek önemlidir. Sert yiyeceklerden uzak durmalısınız ve daha fazla sıvı diyeti yapmalısınız. Daha fazla yapacağınız sıvı diyeti çenenizin rahatlamasına ve iyileşme sürenizin uzamasına yardımcı olur. Bu süreçte yumurta, mısır unu, peynir, humus, yumuşak ekmek kolayca yenilebilir.

Genellikle, all-on-4 implantlarıyla 10-14 diş protez ile sabitlenerek desteklenebilir.