Diş Eti Şekillendirme Nedir?

Gülümsediğinizde diş etleriniz çok fazla görünüyorsa ”Gummy Smile” a sahipsiniz demektir. Bu durum gülüşünüzü olumsuz yönde etkiler. Diş eti şekillendirme, diş etlerinizin çizgisini değiştirebilen kozmetik bir prosedürdür. Doktorunuz fazla diş eti dokusunu alır ve diş eti-diş bağlantısını yeniden şekillendirir. Böylece orijinal diş yapınıza müdahale etmeden yeni bir gülümseme yaratıyoruz.

Diş Eti Şekillendirmenin Faydaları Nelerdir?

Çok basit ve kolay bir dokunuşla gülüşünüz hemen değişir. Bu, konuşma ve gülümseme sırasında dişlerinizin daha görünür hale gelmesi anlamına gelir. Hasta yeni, daha estetik, parlak, beyaz ve bir gülümsemeye sahip olacaktır. Buna ”Pembe Estetik” denir.

Diş Eti Şekillendirme Nasıl uygulanır?

Önce dokuya lokal anestezik ajanlar uygulanır ve diş eti cerrahı diş eti çizgisini ayarlamak için diş lazerleri veya neşterler kullanır. Operasyon, hesaba katılan diş sayısına bağlı olarak dakikalar sürer.

Diş Eti Şekillendirme Teknikleri Nelerdir?

Geleneksel olarak Diş Eti Şekillendirme neşterlerle yapılır. Ancak günümüzde dental lazerler bu tür ameliyatlar için yaygın olarak kullanılmaktadır. Modern teknikler sayesinde daha az kanama olur ve hızlı iyileşme gerçekleşir.

Diş Eti Şekillendirme Neden Gereklidir?

Hastanın dişleri çok küçükse, bunun nedeni dişlerin aşırı diş etiyle kaplı olmasıdır, “Diş Eti Şekillendirme” ezber bozan bir uygulamadır. Ayrıca diş eti çizgisi düzensizse, yani pembe-beyaz bağlantısı simetrik değilse (özellikle smile make over vakalarında çok önemlidir) diş eti çizgisinin düzeltilmesi gerekir. Tüm görünümü etkiler ve hastanın gülümsemesinin gücünü vurgular.

gum contouring

Diş Eti Şekillendirme Tedavisinden Önce Ne Yapılmalı?

”Diş Eti Şekillendirme” işleminden önce rutin bir temizlik yapmak her zaman daha iyidir. Bazen diş eti cerrahları ve estetik uzmanları, diş etlerinden tam olarak ne kadar kesileceğini belirlemek için operasyondan önce kılavuzlar yaparlar. Böylece nihai görünümü baştan belirleyebilirler.

Diş Eti Şekillendirme Tedavisi Sırasında Neler Olur?

Hastalar operasyon sırasında hiçbir şey hissetmezler. Lokal anestezi ile yapılır. Diş eti cerrahları, diş eti çizgisinin eşit olmasını ve dişlerin yeterince büyük olmasını kontrol ederek fazla diş etini alırlar.

Diş Eti Şekillendirme Tedavisi Sonrası Ne Yapılır?

İşlem için kullanılan alete bağlı olarak lazerler ile iyileşme süresi kısalacaktır. Operasyondan hemen sonra soğuk/buz uygulanması daha rahat bir iyileşme için yardımcı olacaktır. Hafif şişlik, rahatsızlık ve ağrı oluşabilir ancak bunlar kolaylıkla giderilebilir. Doktorunuzun önerilerine göre yemek yeme ve ağız bakımı konusunda bazı özel dikkatler gerekecektir.

Diğer Yazılarımız
Ücretsiz Randevu Alın